OVER SEMOLINO

Semolino kids is een idee van Denise Harsveldt, voedingsdeskundige en de bedenker & maker van de boekjes. Door een creatief verleden met schrijven en schilderen is Semolino kids ontstaan.

 

Semolino kids is de overkoepelende naam van een concept voor kinderen. Het bestaat uit kinderboekjes met een duidelijk onderwerp, welke voeding gerelateerd is en wordt ondersteund met aanverwante artikelen.

 

Aangezien er steeds meer fysieke uitingen komen van voeding, willen wij met de boekjes ouders een tool geven om uit te leggen aan hun kind wat het heeft en waarom hij of zij iets niet mag eten of drinken vanwege een voedselallergie of intolerantie.

 

(VOORLEES) BOEKJES OVER
VOEDSELALLERGIE & INTOLERANTIE

Via deze vrolijke boekjes, wordt een niet zo leuk onderwerp, op een leuke manier verteld en door de lieve illustraties zal je kind zich direct kunnen herkennen in het verhaal en zich bijzonder voelen in plaats van het buitenbeentje.

 

Je kind kan het boekje meenemen naar school of vriendjes om zelf uit te leggen waarom hij of zij iets niet mag eten of drinken.

 

Voor de serie boekjes is er voor elk onderwerp gekozen voor een jongens- en meisjes versie, hierdoor kan jouw kind zich beter herkennen in de situatie wat de beleving van het onderwerp vergroot.

"VIND IK STOM"

Om het verhaal te versterken komt er in al onze boekjes een knuffelbeest van Happy-Horse voor met het “vind ik stom” rugzakje. Ieder kind krijgt het knuffelbeest als ze naar het ziekenhuis zijn geweest voor een onderzoek of als ze heel flink zijn geweest.

 

Dit maakt de beleving met het boekje groter en geeft jouw kind een handige tool om via het “vind ik stom” rugzakje aan te kunnen geven waarom hij of zij iets stom vindt wanneer ze iets niet mogen eten of drinken vanwege voedselallergie of intolerantie.

 

Ze kunnen samen met een ouder, opa, oma of op school een briefje schrijven met wat ze stom vinden en dat in het rugzakje van het konijn stoppen, zodat dan het knuffelbeest de last draagt en niet je kindje.

MAKKELIJK LEZEN

Alle boekjes zijn in een Dyslexie lettertype geschreven, zodat kinderen maar ook volwassenen met eventuele leesproblemen de boekjes op een makkelijke manier kunnen lezen.

Alle rechten voorbehouden. © 2014-2018 Semolino